Volledig scherm
Huisartsenechtpaar Khalili (links) en Pourfar voelt zich al helemaal thuis in hun nieuwe praktijk aan de Dorpsweg in Fijnaart. Die is sinds vandaag open voor patiënten. © Annelies Vlaanderen

Zo ziet de nieuwe huisartsenpraktijk in Fijnaart eruit

FIJNAART - Fris, licht, ruim en in elke ruimte een wandvullende natuurfoto. Zo valt het nieuwe onderkomen van huisartsenpraktijk Pourfar en Khalili in grove lijnen te typeren. Hun Fijnaartse patiënten kunnen vanaf vandaag terecht op de nieuwe locatie op de Nieuwe Dorpsweg 1a.

Quote

We zijn hartstikke blij dat we hebben volgehou­den.

Pooneh Khalili , huisarts in Fijnaart

Een veelbesproken locatie, weet Pooneh Khalili. ,,Mensen waren helemaal klaar met deze plek."  Ooit stond er een supermarkt.  Toen die sloot, trad verpaupering in.  In 2016 werd de nieuwe bestemming eindelijk duidelijk: een multifunctioneel medisch centrum. De huisartsenpraktijk, gelegen aan de achterzijde, is als eerste klaar; de rest van het gebouw zal later dit jaar volgen. 

Zes jaar heeft het in 2000 uit Iran gevluchte artsenechtpaar moeten wachten voordat ze de tijdelijke locatie aan de Wilhelminastraat, waar ze in 2011 begonnen, konden inruilen voor deze nieuwe plek.  Onderhandelingen liepen spaak, wat de nodige vertraging met zich meebracht. ,,We zijn hartstikke blij dat we hebben volgehouden. We zien dit als een stukje maatschappelijke verplichting: mensen voorzien van een mooi medisch centrum."

Volledig scherm
Een enorm vergrote afbeelding van een kamperfoelie siert de achterwand van een andere artsenkamer, In het plafond bevindt zich een groot raam waar een bak met licht doorheen komt. © Annelies Vlaanderen

De inrichting van de 275 vierkante meter tellende praktijk met drie artsenkamers (waarvan één operatiekamer), komt volledig voor rekening van Khalili. ,,Ik heb alles zelf gekozen, de kleuren, de meubels, de natuurfoto's aan de muur. Die geven rust."  Pluizige paardenbloemen in een artsenkamer, een kamperfoelie in een andere artsenkamer en niet een roodborstje maar een roodborst achter de  front- en back office: het zijn blikvangers van jewelste. 

De praktijk heeft 3.700 patiënten en vier dokters. ,,Ik ga hier ook cosmetische behandelingen verrichten, zoals botox", zegt Khalili - van huis uit dermatoloog - glimlachend. Het echtpaar, woonachtig in Dordrecht en ouders van twee kinderen, heeft ook een praktijk in Den Haag. 

Volledig scherm
Huisarts Pooneh Khalili is in haar vaderland Iran opgeleid als dermatoloog. ,,Ik wil hier ook cosmetische behandelingen verrichten." © Annelies Vlaanderen

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen