Het foodfestijn Bietje Koekoek speelde zich af aan de Roode Vaart, op het terrein van de Pulphal van de oude Suikerfabriek in Zevenbergen.
Volledig scherm
Het foodfestijn Bietje Koekoek speelde zich af aan de Roode Vaart, op het terrein van de Pulphal van de oude Suikerfabriek in Zevenbergen. © Gerben Kannekens

Zó succesvol, en tóch stopt het Zevenbergse evenement 'n Bietje Koekoek

ZEVENBERGEN - Het foodfestijn 'n Bietje Koekoek in Zevenbergen krijgt, althans voorlopig, geen vervolg na de twee succesvolle edities in 2017 en 2018. Initiatiefnemer Petra Wevers heeft besloten dit jaar geen derde editie op poten te zetten.

,,Ik zag op tegen het enorme werk", geeft de evenementenorganisator van KrachtigBuiten als verklaring. ,,De hele voorbereiding, zoals het aanvragen van subsidies en vergunningen, kostte wel een half jaar tijd. Ik deed het met een geweldig clubje mensen, maar ook voor hen was het zwaar. Ik sliep er soms slecht van, want het moest wel allemaal goed zijn.”

Quote

Ik zag op tegen het enorme werk

Petra Wevers, Organisator van 'n Bietje Koekoek
Petra Wevers: ,,Ik heb getwijfeld, maar ik weet het nu zeker: er komt dit jaar geen derde editie van 'n Beetje Koekoek.”
Volledig scherm
Petra Wevers: ,,Ik heb getwijfeld, maar ik weet het nu zeker: er komt dit jaar geen derde editie van 'n Beetje Koekoek.” © Patrycja Lassocinska/Het Fotoburo

Wrang genoeg was het tweedaagse evenement meteen de eerste keer, in het Jaar van de Biet (vandaar de naam), een doorslaand succes. Er kwamen toen in maart meer dan tweeduizend bezoekers af op de activiteiten in en rond het Ketelhuis en de Pulphal van de voormalige Suikerfabriek aan de Blokweg en de Koekoeksedijk.

Drakenbootrace

 In juni vorig jaar, met het thema water en de drakenbootrace, was de opkomst minstens zo groot. 

Pijn in het hart

Wevers heeft de beslissing genomen met pijn in het hart. ,,Ik heb getwijfeld, want ik weet dat ik veel mensen teleurstel. Als ik het in opdracht kon doen, zou ik het misschien nog overwegen, maar in mijn eentje - nee.”

Op en rond het water van de Roode Vaart was van alles georganiseerd in het teken van voedsel.
Volledig scherm
Op en rond het water van de Roode Vaart was van alles georganiseerd in het teken van voedsel. © Gerben Kannekens