Volledig scherm
© Gemeente Moerdijk

Zo komt de randweg Zevenbergen er dus uit te zien

ZEVENBERGEN - Wethouder Thomas Zwiers krijgt de vraag regelmatig gesteld. ,,Leuk die plannen voor de noordelijke randweg in Zevenbergen, maar hoe komt die weg er nou eigenlijk uit te zien?''

Die mensen worden op hun wenken bediend. De gemeente Moerdijk en de provincie hebben een digitale kaart gemaakt die in beeld brengt hoe de randweg inclusief alle kunstwerken door het landschap komt te lopen. De web-applicatie staat op de website van de gemeente.

Het ontwerp-bestemmingsplan voor de 2 kilometer lange randweg ligt momenteel ter inzage bij de gemeente. Bij een plan op papier is het vaak moeilijk voor te stellen hoe het er in werkelijk uit komt te zien, aldus Zwiers. ,,Daarom hebben we door een bureau deze speciale kaart laten maken. Zo brengen we vooraf een belangrijke ontwikkeling in beeld.''

Het tracé staat vast, de inrichting nog niet helemaal, maar de interactieve kaart geeft een prima beeld van wat er komen gaat, zegt de wethouder.

Onlangs werden met drones beelden vanuit de lucht gemaakt, daar is vervolgens de toekomstige weg in verwerkt. Deze week komt er ook nog een filmpje met allerlei informatie over de randweg bij.