Volledig scherm
Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. © ANP

Zieke minister Van Nieuwenhuizen zegt bezoek aan Heijningen en Helwijk af

HEIJNINGEN/HELWIJK - Het bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen aan Heijningen en Helwijk gaat maandagmiddag niet door. Van Nieuwenhuizen is ziek, laat een woordvoerder van de gemeente Moerdijk weten.

Het werkbezoek aan de beide dorpen wordt zo spoedig mogelijk opnieuw gepland. Dat zal gebeuren in afstemming met bewoners, het ministerie en de gemeente. 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat zou langskomen om zelf te ervaren wat het doortrekken van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom betekent voor de bewoners. 

 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.