Volledig scherm
© Hessel de Ree

Zevenbergse Wendy om het leven gekomen door 'actieve handeling'

Zevenbergen/Breda - Wat zich op de fatale morgen eind september in een woning aan de Huizersdijk in Zevenbergen heeft afgespeeld en hoe de 46-jarige Wendy om het leven is gebracht, blijft onduidelijk. Het OM wil daarover geen bijzonderheden geven. Volgens woordvoerster Martine Pilaar staat vast dat de dood van de vrouw geen ongeluk was: "Ze is door een actieve handeling om het leven gekomen."

De 53-jarige autohandelaar W. uit Zevenbergen die verdacht wordt van doodslag op zijn echtgenote Wendy blijft de komende drie maanden in de cel. De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft dat deze week bepaald.

De 24-jarige zoon van de hoofdverdachte werd kort na het misdrijf vrijgelaten. Hij blijft volgens het Openbaar Ministerie (OM) ook verdacht.

Dat W. formeel alleen nog verdacht wordt van doodslag en niet van moord zegt wel een en ander over de omstandigheden rond het misdrijf. Het OM gaat niet uit van een vooropgezet plan om de vrouw te doden, maar bijvoorbeeld van een opwelling of een uit de hand gelopen ruzie. De advocaat van de verdachte verstrekt geen informatie.

Buurtbewoners zeggen dat ze op de avond voor het misdrijf ruzie in of bij de woning hebben gehoord. Volgens omwonenden waren er in de loop der jaren wel vaker problemen in de relatie.

De hulpdiensten werden dinsdagmorgen 27 september kort na zes uur gealarmeerd omdat het slachtoffer onwel zou zijn geworden. Toen ze in de woning arriveerden, overleed de bewoonster, moeder van drie jonge kinderen.

De recherche stelde meteen een onderzoek in. Ze beschouwde de omstandigheden rondom het overlijden als verdacht. De echtgenoot en een zoon uit zijn eerste huwelijk werden dezelfde ochtend aangehouden.