Volledig scherm
Van Halen Tribute 5150 in theater De Schuur in Zevenbergen. © Henk den Ridder

Zevenbergse theater De Schuur mag investeren

ZEVENBERGEN - Er klonk deze week nog net geen applaus in de raadszaal, maar de Moerdijkse politiek maakt van harte extra geld vrij voor De Schuur in Zevenbergen. 

Het theater aan de Kerkstraat krijgt een eenmalige bijdrage van 34.000 euro en drie jaar lang een verhoging van de gemeentelijke subsidie van maar liefst 27.000 euro naar 36.000 euro. Stichting Stoffer en Blik, die het theater exploiteert, steekt het geld onder meer in een nieuwe tribune en technische apparatuur, maar ook in professionalisering van het personeel. De gemeenteraad schaart zich donderdag 27 september enthousiast achter dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders, bleek deze week in de vergadering van de raadscommissie sociale infrastructuur.

Quote

Wij staan voor een groter cultureel aanbod

Michiel Andriessen, D66 Moerdijk

,,De Schuur is een van de drukst bezochte plekken in onze gemeente. En de stichting neemt zelf het grootste deel van de investering voor haar rekening'', zei VVD-burgerlid Dylan Vogelaar. 

CDA-raadslid Liliana Ardon: ,,Cultuur maakt Moerdijk levendig.''

D66-burgerlid Michiel Andriessen: ,,Wij staan voor een groter cultureel aanbod.'' Hadewych den Ridder (burgerlid Moerdijk Lokaal): ,,Behoud van De Schuur staat bij ons hoog in het vaandel.''