Volledig scherm
Mirella Damen bij de schilderijen die ze heeft gemaakt van de Zeeuwse kust. Ze hangen nog een week in de leeszaal van de Zevenbergse bibliotheek. © Mariska van Beek

Zevenbergse Mirella Damen: 'Schilderen is mijn nieuwe wereld’

ZEVENBERGEN - Al een dikke twee maanden zijn een aantal schilderijen van Mirella Damen te bewonderen in de bibliotheek VANnU in Zevenbergen. Op 14 juni wordt daar officieel bij stil gestaan met een ‘Meet & Greet’.

Het typeert de ‘artiest in opleiding’, zoals ze zich noemt. Want ja, er is nog veel te leren over met name de techniek van het schilderen. Dat maakt haar passie er niet minder om. ,,Zodra ik erover vertel, lach ik al. Dat zegt wel wat, hè?”

Quote

Zodra ik over schilderen begin te praten, lach ik al. Dat zegt wel wat, hè?

Mirella Damen, Zevenbergen

Mirella Damen, afkomstig uit Klundert en wonend in Zevenbergen, is even bescheiden als realistisch. ,,Als kind tekende ik helemaal niet zo graag. En interesse in kunst begin ik de laatste tijd pas, na mijn 50ste, te krijgen.”

Pas op de plaats

Een gedeeltelijke verlamming zorgde ervoor dat ze een pas op de plaats moest maken. ,,Het schilderen is vijf jaar geleden op mijn pad gekomen. Dit is mijn nieuwe wereld. Hier word ik blij van.”

Helemaal hoteldebotel

De Zevenbergse bieb biedt met de expositieruimte een podium aan lokale kunstenaars. Toen Mirella werd gevraagd om in de leeszaal te exposeren, was ze helemaal hoteldebotel.

 ,,Ik dacht meteen: hier moet ik iets mee. Ik ben eerst naar de bieb gegaan om de maten op te meten van de muren die ik tot mijn beschikking had. Toen heb ik één voor één de schilderijen gemaakt: panorama’s van zee en lucht, met op elk schilderij de horizon op dezelfde hoogte. Dat geeft rust.”

De Zeeuwse kust

De schilderijen zijn impressies van de Zeeuwse kust, waar ze vaak komt. ,,Ik merk dat zo’n opdracht als deze me helpt om door te pakken. Ik kan blijkbaar veel meer dan ik denk.”

De Meet & Greet van Mirella Damen is vrijdag 14 juni, 16.30 uur- 19.00 uur in de leeszaal/internetcafé van Bibliotheek VANnU, Kasteelweg 1, Zevenbergen.

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.