Zevenbergse hiphopper Dave Budha houdt van zijn stadje

interviewZEVENBERGEN - De Edison-genomineerde rap- en hiphopartiest Dave Budha treedt op in zijn eigen Zevenbergen. ,,Ik vind het fokking spannend."

Dave Broeders, nu bekend als Dave Budha, treedt dit weekend op in Zevenbergen. Daar groeide hij ook op.
Volledig scherm
Dave Broeders, nu bekend als Dave Budha, treedt dit weekend op in Zevenbergen. Daar groeide hij ook op. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Voortdurend wordt hij aangetikt, begroet, even omhelsd. Hiphopartiest Dave Budha, alias Dave Broeders (26), is even terug in café De Bakkerij, waar hij ooit barman was. De Edison-genomineerde vertelt er over zijn eerste optreden in 'zijn' Zevenbergen, 17 juni op Bietje Koekoek.

Hoe was de muziekscene in Zevenbergen? Waar ging je bijvoorbeeld zelf uit?
,,Overal en nergens. Ik had vrienden door het hele land, dus ik ging het hele land door. De Bakkerij is wel echt een muziekcafé, heel divers ook. Ik kon mijn ei wel kwijt als ik hier ging draaien. Zelf een playlistje maken en zo, dat was altijd tof."

  1. Einde aan herdenking Belgische scheepsramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaanden toe’

    Einde aan herdenking Belgische scheeps­ramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaan­den toe’

    WILLEMSTAD - Er komt volgend jaar een einde aan de jaarlijkse herdenking van de ramp met de Rhenus, waarbij in 1940 166 Belgische krijgsgevangenen het leven verloren op het water van het Hollandsch Diep. ,,We willen een waardige afsluiting waarvoor we hopelijk veel mensen op de been weten te krijgen”, zegt voorzitter Simon Nieuwkoop van het Oorlogsgravencomité Willemstad.