Volledig scherm
Waarschuwing van bewoner voor prikkende babbeltruccriminelen © Wijkagent Moerdijk

Zevenbergse dame ontsnapt op nippertje aan bloedprikbende

ZEVENBERGEN - In Zevenbergen heeft dinsdag een babbeltruc-crimineel bijna toegeslagen. Een oudere dame kreeg bezoek van iemand die bloed wilde komen prikken. De dame vertrouwde de persoon die aanbelde niet, en gooide de deur dicht. Dat meldt de wijkagent van Moerdijk.

Door het hele land komen waarschuwingen voor de 'bloedprikbende’. Een rondtrekkende bende die toesloeg in onder meer Eindhoven, Goirle, Utrecht en Delft.

Arts

Leden van de bende bellen aan en doen zich voor als arts. Ze zeggen dat ze bloed komen prikken. Terwijl de een bloed prikt, gaat de ander op rooftocht uit in de woning van het slachtoffer. 

In Utrecht gingen de bendeleden ervandoor met bijna 3.000 euro, een kluis en een rollator. Een 90-jarige man uit Eindhoven kreeg te horen dat hij pillen nodig had en 1 euro moest pinnen. De criminelen ontfutselen hun slachtoffer de pincode en plunderen vervolgens in een pinautomaat de bankrekening van het slachtoffer.

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.