Zevenbergenaar Thijmen speelt weer in Efteling-musical

Thijmen de Koeijer (16) uit Zevenbergen is niet zomaar een student leidinggevende leisure en hospitality in Breda. Hij moest sommige lessen missen omdat hij afgelopen weken repeteerde voor zijn rol in de nieuwe Efteling-musical de Sprookjessprokkelaar. 

Zaterdag mag hij in het theater van het attractiepark de première spelen. Thijmen: ,,Daar ben ik heel blij mee. Ik vind het een grote eer.'' De planken van het Efteling Theater zijn voor de acteur niet onbekend. Want twee jaar geleden was hij te zien in de musical Pinokkio. ,,Dit voelt dus als thuiskomen. Het is fijn om weer op dit grote toneel te staan.'' 

Dans

Volgens de Zevenbergenaar is er in deze productie meer aandacht voor dans en beweging.  ,,Dat was eerst een uitdaging omdat het niet mijn sterkste kant is. Maar ik heb er grote stappen in gemaakt.'' 

Sprookjessprokkelaar

De voorstelling gaat over het meisje Sterre die in een kasteel op zoek gaat naar een sprookjesbibliotheek. Uit het sprookje Joris en de Draak komt ze Thijmen tegen die de rol van Joris vertolkt. De Efteling belooft een betoverende musical vol spel, zang, acrobatiek en dans.

En Thijmen? Die zal na de première weer naar alle colleges gaan. 

Volledig scherm
Thijmen de Koeijer. © Efteling
 1. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen