Volledig scherm
© Thinkstock

Zevenbergenaar in gevecht met gemeente over ontvangst brief vergunning carport

MOERDIJK/ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk weet 100 procent zeker dat ze een brief aan een inwoner van Zevenbergen heeft verstuurd waarmee om uitstel van een besluit over een bouw(omgevings)vergunning werd aangekondigd.

Alleen Zevenberger P. de Graaf stelt die brief nooit te hebben ontvangen, zo bleek gisteren tijdens een rechtszaak bij de Raad van State. Daarmee zou de vergunning voor het verlengen van zijn carport automatisch, oftewel van rechtswege zijn verleend. De gemeente Moerdijk vindt evenwel dat haar niets te verwijten te valt. ,,Wij versturen dit soort brieven nooit aangetekend. En het is de eerste keer dat er een probleem is'', aldus de gemeentewoordvoerster.

Rechter en staatsraad Silvia Wortmann vond het toch wel een cruciaal punt: ,,De vraag is voor wiens risico het komt dat die brief niet ontvangen en gezien is door De Graaf. Of de gemeente is verantwoordelijk en dan heeft hij een vergunning of het is het risico van De Graaf. Dan zal ik bekijken of de gemeente alsnog een vergunning moet verlenen'', aldus de staatsraad. 

Carport

Overigens gaat het om een kleine afwijking van het bestemmingsplan. Het afdak van de carport steekt net een stukje voorbij de voorgevel. En dat wil de gemeente niet. De Graaf vindt dat de gemeente met twee maten meet omdat er vergelijkbare carports in de omgeving staan die ook voorbij de gevel steken.

Nu gelden er strengere bouwregels en de gemeente wil die handhaven. Dat kan alleen als De Graaf niet alsnog over een automatisch verleende vergunning beschikt. De Raad van State gaat dat de komende weken uitzoeken en doet daarna uitspraak.

  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.