Volledig scherm
Dave Budha © Rob Aarts

Zevenbergenaar Dave Budha genomineerd voor Edison Pop 2018

ZEVENBERGEN - De Zevenbergse rap- en hiphopartiest Dave Budha is genomineerd voor een Edison Pop 2018. Hij maakt in de categorie 'nieuwkomers' met de artiesten Naaz en Vinchenzo kans op het felbegeerde bronzen beeld. 

Dave Budha scoort hoog met zijn album Tuinen van het Licht, de opvolger van zijn succesvolle debuut-EP Raamuit

Dave Budha is Dave Broeders (25). Zijn eerste schreden op het podium zetten hij eind jaren '90 bij de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Dave deed als 6-jarige knaap mee als Elvis Presley en won de show. Toen hij 16 was hoorde hij voor het eerst een mixtape van Kempi en vanaf dat moment wist hij dat hij rapper wilde worden.

Gashouder

Begin dit jaar kreeg Dave Budha een contract aangeboden bij Noah's Ark. Daar wordt hij omschreven als 'het missende lid in de groep die Young Thug en Ramses Shaffy nooit hebben opgericht.' Na Raamuit is daar nu Tuinen van het Licht ft. Maxmilli verschenen. Het nummer gaat gepaard met een bijzondere animatie-video. 

De prijzen worden verdeeld door een jury die onder leiding staat van Ruud de Wild. De winnende popartiesten worden op maandag 12 februari bekend gemaakt in de Gashouder in Amsterdam. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement