Volledig scherm
Bontgemaauw in Zevenbergen. © peter van trijen/pix4profs

Zeemeermin schittert op Bontgemaauw Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De 10e editie van Bontgemaauw bracht afgelopen weekend entertainment van de bovenste plank. Lois Mulders verraste het publiek als zeemeermin, waarbij zij op prachtige wijze "Huil niet voor mij Zevenbergen" op de melodie van 'don't cry for me Argentina' zong. 

Een lied dat menigeen kippenvel bezorgde en haar groot applaus opleverde. Zij bracht een ode aan haar geboortedorp, die nostalgie opriep en publiek historisch besef meegaf. "Dit lied mag voor mij bij de opening van de Haven ook gezongen worden", sprak iemand vrijdag vol bewondering. Ook het staand meezingen van het Zevenbergs Volkslied sloeg in. 

De carnavalsrevue kenmerkte zich in 10 acts met van Epscheuten en van Gummigalgen voor vermakelijke verbindingen waarbij de plaatselijk politiek volop gelegenheid bood tot woordgrappen. Als havenwerkers hadden zij de taak de monumenten op de Markt een plekje te geven. Bijzonder was daarbij de rol van de Praotende Vrouwen. Patricia van Oers en Inge Jansen zaten al een half uur als standbeeld op hun voetstuk voordat ze tot leven kwamen.

Spraakwaterval

Opmerking uit de zaal: ,,Ik dacht dat het piepschuim was.” De 7 leden van grimegroep Blikvanger hadden aan het schminken van de dames een flinke klus. De dansacts van Balletstudio Tamara zijn opnieuw verfrissend en in hoog tempo. Pleun Plons (Judith Hoefnagels) verhaalde over haar ervaringen als badjuffrouw. Tom de Rooy vertelde als spookhuisbeheerder dat hij met zijn vader het spookhuis inging en er met zijn moeder uit kwam. 

Twan van Oers was één spraakwaterval als Tijn de Ruiter. Cees Jaspers zette als Nilleke het nieuwe parcours voor de wielerronde uit en de Praotende Manne kwamen als paters zaken inwijden. Mark / Fred & Friends zorgden met hun Bolero, Second Waltz en Proosten voor herkenbaarheid en vernieuwing. Tijdens het finalelied van Muntje de Man draaiden alle deelnemers mee in de Zevenbergse mallemolen. Publiek was alle dagen onder de indruk van zoveel plaatselijk vermaak.