Volledig scherm
De hulpdiensten vonden de zwaargewonde vrouw bij de Aquamarijn in Zevenbergen. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

Wrange confrontatie bij rechtbank Breda: ongelukkige situatie voor slachtoffer van 'balkonduwer'

ZEVENBERGEN - Zevenbergenaar Jordy M. - de 'balkonduwer' - was deze week niet bij zijn veroordeling tot tbs. Veertien dagen geleden was hij wel bij de inhoudelijke zitting. Toen heeft zich echter een uiterst ongelukkig incident voorgedaan.

De verdachte stond op de stoep voor de rechtbank in Breda een sigaret te roken toen het slachtoffer - gruwelijk door hem mishandeld - daar aankwam, vergezeld van haar familie.

Dat kon gebeuren omdat de rechtbank de voorlopige hechtenis van M. in december vorig jaar had geschorst. Maar wel onder voorbehoud dat hij zou worden geplaatst in de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) de Kijvelanden in Poortugaal. Dat is ook eind december gebeurd.

Hoe het dan toch tot die onverkwikkelijke confrontatie kon komen?

Betreurenswaardig

Persrechter Susanne Tempel spreekt van een 'heel betreurenswaardig incident'. Maar ze voegt er wel aan toe dat de rechtbank niet over het behandeltraject gaat. ,,Binnen de muren van de rechtbank doen wij er alles aan om zo'n ongewenste ontmoeting te voorkomen."

Lilian Jansen van Fivoor, de overkoepelende organisatie waaronder de Kijvelanden valt, verschaft duidelijkheid. ,,De verdachte is onder begeleiding van ons naar de rechtbank in Breda gebracht." De confrontatie met het slachtoffer noemt ze 'een vreselijk ongelukkige samenloop van omstandigheden'.

M. is veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Dat is een verplicht behandeltraject van minimaal twee jaar. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement