Volledig scherm
Fred Wozniak. © Archief BN DeStem

Wozniak maakt in de raad de overstap van OM naar het CDA

ZEVENBERGEN - OM pakte negen zetels bij de verkiezingen in 2014. Eerst vertrokken Ingrid Kleijn en Cors Punt. Nu stapt Fred Wozniak over naar het CDA.

Met de overstap van gemeenteraadslid Fred Wozniak van Onafhankelijk Moerdijk naar het CDA is OM sinds de verkiezingen van 2014 drie van de negen raadszetels kwijtgeraakt.

Vanaf vandaag maakt Wozniak deel uit van de CDA-fractie, die nu vijf koppen telt.

Het Langewegse raadslid Wozniak stapt over omdat hij deel wil uitmaken van een partij met vertegenwoordigingen in Den Bosch en Den Haag. "En landelijk ben ik altijd een CDA-man geweest."

Om die reden aanvaardt het CDA Moerdijk zijn overgang. "CDA-mensen van lokale fracties zijn welkom. Van andere landelijke partijen niet", legt Désirée Brummans van het CDA uit.

Wozniak zegt: "Het politieke landschap is veranderd. De landelijke en provinciale overheden leggen steeds vaker grote dossiers op het bord van de gemeenteraad."

Daarbij denkt hij onder meer aan het Logistiek Park Moerdijk, de verzelfstandiging van het Havenschap Moerdijk, het 380 kV-tracé en het sociaal domein.

Allemaal onderwerpen die door landelijke partijen worden voorbereid. "Landelijke partijen bepalen. De gemeente is het uitvoerend orgaan. In al die discussies zetten de lokale partijen geen zoden aan de dijk", meent Wozniak.

Door zich bij een landelijke partij aan te sluiten kan Wozniak een beroep doen op de kennis die in Den Haag zit.