Volledig scherm
Het winkelcentrum van Zevenbergen. © Henk den Ridder

Winkeltijden op zondag in Moerdijk worden vrijgelaten

Henk den Ridder

Zevenbergen

Als het aan het college van B en W ligt mogen alle winkels voortaan elke zondag tussen 08.00 en 18.00 uur geopend zijn. Maar wethouder Thomas Zwiers (VVD) verwacht niet dat de middenstanders nu massaal hun winkel gaan openen op zondag.

,,Het zijn vooral de supermarkten die er gebruik van zullen maken”, is de inschatting van Zwiers.

De gemeenteraad neemt in februari een besluit over de nieuwe Verordening Winkeltijden. Het voorstel zal het wel gaan halen want vier jaar geleden was al een meerderheid voor een ruimere openstelling op zondag, namelijk (PvdA, VVD, Onafhankelijk Moerdijk en BBM). In april van dit jaar drongen de VVD en BBM andermaal aan op duidelijkheid over de zondagsopenstelling.

Een aantal winkeliers heeft de gemeente eveneens benaderd met de vraag of ze ook op zondagochtend open mogen zijn. Daarop is een enquête uitgezet onder het zogeheten Moerdijkpanel. Er was een deelname van 675 mensen, vooral uit Zevenbergen, Klundert en Fijnaart.

Deze raadpleging leverde geen eenduidig beeld op. Bijna de helft van het aantal inwoners van de gemeente Moerdijk gaf aan dat de winkels op zondag langer open zouden mogen zijn. Toch zal 80 procent van de Moerdijkers geen gebruik maken van een uitbreiding van de openingstijden op zondag.