Het kantoor van - nu nog - de Pelikaan Travel Group aan Haveneind in Zevenbergen.
Volledig scherm
Het kantoor van - nu nog - de Pelikaan Travel Group aan Haveneind in Zevenbergen. © Pelikaan Travel Group

Winkel Pelikaan Travel Group in Zevenbergen verhuist naar ‘het Kasteeltje’: ‘Unieke locatie’

ZEVENBERGEN - Nog dit jaar verhuist de winkel van Pelikaan Travel Group, voorheen Pelikaan Reizen, van het pand aan Haveneind naar ‘Het Kasteeltje’ aan de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen. 

Het wisselt stuivertje met het bedrijf dat daar sinds mei 2019 zit, Alphatron Security Automotive B.V. Een praktische keuze, legt een verheugde Pelikaan-directeur John Goverde uit. 

,,Alphatron groeit als kool en wij kunnen met alleen de winkel heel goed uit de voeten in Het Kasteeltje. Op deze locatie kunnen wij prima klanten ontvangen.” 

Het koetshuis, ook bekend als het Kasteeltje, stond lange tijd leeg. Vorig jaar mei kwam het bedrijf Alphatron erin. Directeur Dick Slingerland opende het met zijn kleinzoon. Eind dit jaar betrekt Pelikaan Travel Groep de begane grond.
Volledig scherm
Het koetshuis, ook bekend als het Kasteeltje, stond lange tijd leeg. Vorig jaar mei kwam het bedrijf Alphatron erin. Directeur Dick Slingerland opende het met zijn kleinzoon. Eind dit jaar betrekt Pelikaan Travel Groep de begane grond. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Hij huurt alleen de begane grond. De eerste verdieping blijft vooralsnog voorbehouden aan Alphatron, een bedrijf in camerabeveiliging van bussen, treinen en trams. 

Splitsing van Pelikaan

John Goverde
Volledig scherm
John Goverde © Johan Wouters / het fotoburo

Met deze verhuizing splitst Pelikaan Travel Group zich fysiek in tweeën. Vorig jaar maakte Goverde bekend dat het hoofdkantoor naar Etten-Leur verhuist; de bouw van dit kantoor aan de Ettensebaan vordert zodanig dat gemikt wordt op een verhuizing ‘eind dit jaar'. Dan verkast het winkelgedeelte ook naar het pas opgeknapte historische pand aan de Prins Hendrikstraat.

Internationaal uithangbord

Het nieuwe kantoor in Etten-Leur moet gaan fungeren als ‘internationaal uithangbord’ voor de zeven merken die onder Pelikaan Travel Group vallen: SUNtip, Pelikaan Groepsreizen, Pelikaan Reisbureaus, Pelikaan Travel, Floow Travel, Reisburo Relik & Van Hooft en ReisCreaties.  

  1. Enorme kaalslag dreigt in evenementenland: ‘De helft verliest zijn baan door corona’
    PREMIUM

    Enorme kaalslag dreigt in evenemen­ten­land: ‘De helft verliest zijn baan door corona’

    BREDA - Het faillissement van de Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is nog maar het begin van een enorme kaalslag in de evenementensector. Liefst de helft van de werknemers in de branche zal zijn baan verliezen als gevolg van de coronacrisis. En meer dan de helft van de te verwachten omzet gaat in rook op. Dat becijfert EventPlatform, de vereniging van evenementenorganisaties in Nederland.