Volledig scherm
Dit wordt het beeld van het windpark op industrieterrein Moerdijk vanaf de Beatrijsweg in Klundert. Op acht plaatsen in Klundert en Noordschans zijn de windmolens op deze manier door Pondora Consult gevisualiseerd.

Windpark Industrieterrein Moerdijk medio 2020 in de lucht

MOERDIJK - Windpark Industrieterrein Moerdijk levert medio volgend jaar de eerste groene stroom. Dat zegt woordvoerder Ariane Volz van Vattenfall.

Het energiebedrijf is al een poos met voorbereidende werkzaamheden bezig. Binnenkort begint het werk aan de funderingen. Het duurt nog wel even voordat de zeven turbines met een hoogte van 180 meter arriveren aan de westkant van haven- en industrieterrein Moerdijk. ,,Dat wordt begin 2020.”

Vattenfall, een Zweeds staatbedrijf dat eigenaar is van Nuon, hield donderdag een Meet & Greet tussen bedrijven op het industrieterrein en de aannemers die bij de realisatie van het windmolenpark betrokken zijn. Nordex levert de molens en Dura Vermeer gaat ze bouwen.

20.000

De windturbines aan de Westelijke en Zuidelijke randweg moeten 20.000 huishoudens van groene stroom gaan voorzien. Er komt een zonnepark bij, waarvan inwoners van Klundert moeten gaan profiteren in de vorm van een lagere energierekening. In het stadje was veel verzet tegen de molens, maar de Raad van State wees alle bezwaren af.

Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) is bij realisatie van het zonnepark betrokken. Locatie en omvang zijn nog niet bekend en dus ook de opbrengst niet.

Vattenfall steekt 38 miljoen euro in het Windpark Industrieterrein Moerdijk.