Hier komen de windmolens langs de A16
Volledig scherm
PREMIUM
Hier komen de windmolens langs de A16 © Provincie Brabant

Windmolens A16: energie-akkoord Moerdijk in de maak

MOERDIJK - Windmolens als vliegwiel voor lokale duurzame energieprojecten. Dat hebben Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) en de gemeente Moerdijk voor ogen met het windpark langs de A16, waarvan een flink deel  van de opbrengst naar de gemeenschap vloeit.

Moet dat geld in een weide met zonnepanelen worden geïnvesteerd? Of in het isoleren van woningen in een straat of wijk? Inwoners van Langeweg, Zevenbergschen Hoek en Moerdijk mogen het zelf bepalen. ,,Iedereen moet kunnen meedoen, het moet een hefboom zijn om de energietransitie te versnellen. Komend voorjaar moet voor deze drie plaatsen een lokaal  energie-akkoord zijn, opgesteld samen met bewoners”, zegt Dimph Rubbens van STEM. 

  1. Einde aan herdenking Belgische scheepsramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaanden toe’

    Einde aan herdenking Belgische scheeps­ramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaan­den toe’

    WILLEMSTAD - Er komt volgend jaar een einde aan de jaarlijkse herdenking van de ramp met de Rhenus, waarbij in 1940 166 Belgische krijgsgevangenen het leven verloren op het water van het Hollandsch Diep. ,,We willen een waardige afsluiting waarvoor we hopelijk veel mensen op de been weten te krijgen”, zegt voorzitter Simon Nieuwkoop van het Oorlogsgravencomité Willemstad.