Volledig scherm
Het Vossenhol, bunkers in de Willemstadse vesting die weer voor jeugd beschikbaar moeten zijn. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Willemstadse vrienden krijgen verantwoordelijkheid over 'hangbunker'

WILLEMSTAD - Het is de Willemstadse Mathyn Louwe en zijn vrienden gelukt: de gemeente heeft één van de bunkers in de vesting beschikbaar gesteld als hangplek voor jongeren. Het gaat om de bunker achter de Benedenkade, ter hoogte van het Arsenaal.

Heel belangrijk volgens Louwe, 'want een plek voor jongeren waar je droog zit en kan hangen, die is er in Willemstad niet'. De 'hangbunker' gaat daar verandering in brengen. Om het de jongeren comfortabel te maken, zal de bunker worden voorzien van een bank, verlichting en een prullenbak. De hangplek blijft onder beheer van de gemeente Moerdijk, maar Mathyn en zijn vrienden dragen wel de verantwoordelijkheid.

De gemeente heeft een contract opgesteld met regels waar de bezoekers van de bunker zich aan moeten houden. Hierin staat onder andere vermeld dat de jongeren de bunker opgeruimd moeten houden en alleen tijdens openingstijden de bunker mogen betreden. Louwe staat er positief in: 'Wij realiseren ons dat het een openbare ruimte wordt die netjes gehouden moet worden. Als we kattenkwaad gaan uithalen, gaat hij zo weer dicht'.