Volledig scherm
Tour4Good besteedt de opbrengst van de tochten aan een goed doel. Na de najaarsrit wordt bekendgemaakt welk doel dat is. Deelnemers hebben inspraak. © Tour4Good

Willemstadse oldtimers toeren naar Zeeland en terug

WILLEMSTAD - Klassiekers uit Willemstad rijden een toertocht voor het goede doel.

Op zondag 2 juni rijden bezitters van oldtimers, klassiekers en youngtimers uit Willemstad een toertocht door de omgeving, de halfjaarlijkse Tour4Good. Het evenement is alleen toegankelijk voor inwoners van Willemstad, maar organisator Han Rijndorp hoopt toch op een kleine vijftien deelnemers.

Tour4Good combineert steeds een aantrekkelijke toertocht met een culturele of culinaire invulling. Dit keer is het culinair, met een stop bij strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. De tocht zelf voert in ieder geval door de plaatsjes Battenoord en Goedereede.

Goed doel

Aan de ritten van Tour4Good is steeds een goed doel verbonden. ,,Ik heb wel wat ideeën over de richting, maar dat wil ik eerst met de deelnemers bespreken", zegt Rijnsdorp. ,,Na onze volgende tocht, in september, hakken we de knoop door."

Quote

als we vijftien auto's hebben, dan hoor je mij niet klagen

Han Rijndorp, organisator

Rijndorp rijdt zelf een klassieke Citroën 2CV, een 'Eend'. Zoals het een bezitter van een klassiek automobiel betaamt, organiseert Rijndorp alleen toertochten tijdens de gegarandeerd 'zoutvrije' periode, zodat eventueel strooizout de auto's niet kan aantasten. De najaarsrit is op zondag 1 september.

De organisator is tevreden met het aantal deelnemers: ,,We hebben twintig eigenaren van klassiekers en youngtimers in Willemstad in de groepsapp. Een aantal heeft al aangegeven dit voorjaar niet mee te kunnen, die mikken op deelname in september. Dus als we vijftien auto's hebben, dan hoor je mij niet klagen."

Zoals gebruikelijk bij toertochten is niet de snelheid waarmee gereden wordt van belang, maar het plezier van de deelnemers met hun oude auto's.

De deelnemers zijn dit keer ongeveer twee uur met de toertocht kwijt.

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.