Er staan al borden ter waarschuwing: gemotoriseerd verkeer komt dit paasweekend Willemstad niet in.
Volledig scherm
Er staan al borden ter waarschuwing: gemotoriseerd verkeer komt dit paasweekend Willemstad niet in. © foto gemeente Moerdijk

Willemstad met paasdagen op slot: ‘Nogal heftig, maar blijkbaar is het nodig’

WILLEMSTAD - Wie met de paasdagen toch even naar buiten wil en een leuke bestemming zoekt, kan Willemstad vergeten. Het bij dagjesmensen populaire vestingstadje gaat drie dagen lang ‘op slot’ voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Moerdijk zet voor de handhaving verkeersregelaars in.

,,We willen voorkomen dat het druk wordt, ook gezien de goede weersvooruitzichten”, zegt een gemeentewoordvoerder. 

Quote

We willen voorkomen dat het druk wordt, ook gezien de goede weersvoor­uit­zich­ten

woordvoerder gemeente Moerdijk

Ondanks alle beperkingen vanwege de coronacrisis, was het afgelopen weekend toch redelijk druk in Willemstad. Ook dat is reden om extra maatregelen te treffen. ,,We doen dit na overleg met onder meer de politie."

Ook niet parkeren

Normaal gesproken is de vesting van Willemstad alleen op zondagmiddag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Die afsluiting geldt nu het hele weekend. ,,We houden het verkeer buiten Willemstad al tegen. Het is dus ook niet mogelijk gebruik te maken van de parkeerterreinen in de omgeving.”

Jachthaven

De maatregel is van zaterdag tot en met maandag tussen 10.00 en 17.00 uur van kracht. ,,Het geldt niet voor bewoners en voor bestemmingsverkeer. En ook niet voor gebruikers van de jachthaven.”

Quote

Het leek met alle motorrij­ders wel de doorkomst van de Tour de France

Caesar Luikenaar, Stadstafel Willemstad

,,Ik vind het nogal heftig, maar blijkbaar is het nodig", zegt voorzitter Caesar Luikenaar van de Stadstafel Willemstad over de afsluiting. Hij ondervond afgelopen weekend zelf de overlast van motorrijders. ,,Het leek wel de doorkomst van de Tour de France.”

‘Niet hermetisch afsluiten’

Toch hoopt Luikenaar dat er geen sprake zal zijn van een hermetisch afgesloten stadje waar niemand bij kan komen. ,,Dat zou overtrokken zijn. Ik mag toch hopen dat bijvoorbeeld een winkel als Van Bellen gewoon een zwembroek kan verkopen.”

Toiletten dicht

De openbare toiletten in Willemstad zijn sinds woensdag gesloten. ,,Doordat horecazaken door de coronacrisis dicht zijn, werd het daar te druk”, aldus de gemeentewoordvoerder.