Volledig scherm
© Ben Steffen

Wie Wat Waar: Vermeulenhuis biedt renners bescherming

etten-leurETTEN-LEUR - 'Kan niet waar zijn, onmogelijk dat die foto in de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek gemaakt is!' De reacties op de Hoekse Driekoningen waren vorige week niet van de lucht. De stelligheid waarmee de namen van de kinderen werden genoemd, brachten ons ook aan het twijfelen. Maar Elly Ackermans organiseerde zelf 33 jaar Driekoningen in het dorp. Voor haar komt de foto niet bekend voor. Paul Sturm snapt niet dat we Verschurens reactie klakkeloos overnemen.

,,Deze foto is overduidelijk genomen bij onze zuiderburen. De bouwstijl van de gevels verraadt dat en het fenomeen zingende Koningskinderen leeft in België nog volop.'' Blijft de vraag welke bijvoorbeeld Putse of Essense kinderen op de foto staan.

Snel naar de opdracht van vorige week. Wielrenners schuilend tegen een gevel. Dat blijkt volgens veel lezers het Vermeulenhuis aan het Doktersdreefje in Steenbergen te zijn. Willem-Jan Verkouter zegt dat nu notaris Eskes er is gevestigd.

,,Het zijn recreanten, die meededen aan een driedaagse wielerwedstrijd. Tweede van rechts staat Kees Hagens, alias zwarte Kees. Dacht ik.''

Ad Jacobs weet niet waar de coureurs schuilen, maar kent wel enkele namen. ,,Bram van Putten heeft de witte helm op, rechts daarvan Kees de Rooy en ook een zekere Van Vlimmeren. Het is een BWF-koers.'' Jan Paulissen uit Hoeven herkent zichzelf, maar denkt dat er geschuild wordt in Princenhage.

,,Het moet in 1984 zijn toen fietste ik bij deze ploeg. De renners zijn v.l.n.r. Antoon van Putten alias Brandpunt, Jan Kemps, Cees de Rooij, ikzelf en Geert van Vlimmeren.''

Ook een supporter wordt herkend. Ingrid van Terheijden uit Welberg herkent haar vader Jan. ,,Tweede van links met lichtgekleurd jack. Hij was een echte koersliefhebber."