Volledig scherm
© Thom van Amsterdam

Wie Wat Waar: Leerzaam met een biertje in het V.J.V.

Wie Wat WaarZEVENBERGEN - Het is soms goed zoeken naar de informatie achter de oude foto’s in de rubriek Wie Wat Waar. Ook deze week was dat het geval. Deze plaat uit december 1982 blijkt in Zevenbergen te zijn gemaakt door Thom van Amsterdam, in het Vormingscentrum voor Jong Volwassenen ’t Hoekske (V.J.V. ’t Hoekske).

Daar vond de opening van een nieuw seizoen plaats. De man met de microfoon aan de mond zou Henk van Andel zijn, links van hem staat Henk Dekkers.

In het V.J.V. konden jongeren van alles doen en leren: van toneel tot fotografie en koken. ’t Hoekske had leden uit heel de gemeente Moerdijk.

Henk Hendrikx was vormingswerker in het V.J.V.. ,,Ik zie aan die omgedraaide parasol aan de muur dat het de opening was, die versiering werd daarbij altijd gebruikt.”

Dit was de zaal bovenin het gebouw, de grootste ruimte. Een flesje bier mocht niet ontbreken, zoals op de tafels te zien is. ,,Het waren altijd gezellige, maar vooral leerzame avonden in het V.J.V.”, weet Hendrikx zich nog te herinneren. V.J.V. ’t Hoekske zat lange tijd in dit pand, aan de Markt 23. Na een flinke restauratie is het een bedrijfspand geworden.

Het V.J.V. bestaat inmiddels al ruim dertig jaar niet meer. De taak die het centrum vervulde, is overgenomen door de ROC’s.