Wethouder Thomas Zwiers (VVD) vertrekt per 1 februari. De Zevenbergenaar (40) begint een eigen adviesbureau.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Thomas Zwiers (VVD) vertrekt per 1 februari. De Zevenbergenaar (40) begint een eigen adviesbureau. © Marcel Otterspeer

Wethouder Zwiers (VVD) stopt ermee: ‘Kostenoverschrijding begraafplaats Zevenbergen lastig, maar niet doorslaggevend’

ZEVENBERGEN - Thomas Zwiers vertrekt op 1 februari als wethouder van de gemeente  Moerdijk. De 40-jarige VVD’er, die het laatste jaar met enkele stevige hoofdpijndossiers te kampen had, zoekt zijn heil buiten de politiek.

De Zevenbergenaar heeft dat dinsdagmiddag bekendgemaakt. Hij erkent met kostenoverschrijdingen op enkele grote projecten, zoals de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen, een zware tijd achter de rug te hebben. Maar die moeilijke periode is volgens hem ‘niet doorslaggevend’ geweest voor de keuze om ermee te stoppen. 

  1. Enorme kaalslag dreigt in evenementenland: ‘De helft verliest zijn baan door corona’
    PREMIUM

    Enorme kaalslag dreigt in evenemen­ten­land: ‘De helft verliest zijn baan door corona’

    BREDA - Het faillissement van de Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is nog maar het begin van een enorme kaalslag in de evenementensector. Liefst de helft van de werknemers in de branche zal zijn baan verliezen als gevolg van de coronacrisis. En meer dan de helft van de te verwachten omzet gaat in rook op. Dat becijfert EventPlatform, de vereniging van evenementenorganisaties in Nederland.