Volledig scherm
Groep 6, van juf Inge, krijgt les in de hal/keuken van de school. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Wethouder wil één nieuwe basisschool in Willemstad

WILLEMSTAD - In Willemstad komt één nieuwe school voor basisonderwijs. De twee bestaande scholen, Willem de Zwijger en De Singel, zitten nu in verouderde gebouwen.

Dat is een van de plannen waarmee wethouder Thomas Zwiers (VVD, Onderwijs) in 2017 aan de slag gaat, zo blijkt uit de presentatie van de gemeentebegroting voor volgend jaar.

Nieuwbouw zou in Willemstad een oplossing voor aan al lang slepend probleem zijn. De openbare Willem de Zwijgerschool kampt met ruimte gebrek en moest twee groepen onderbrengen bij de christelijke basisschool De Singel.

Dat is tegen het zere been van een aantal ouders die bewust voor een openbare school hebben gekozen. Ook de twee betrokken schoolbesturen zijn al lang met de gemeente in gesprek over een definitieve oplossing.

Die is nu in de maak. Details kan of wil wethouder Zwiers nog niet geven. De plannen zijn nog in ontwikkeling.

Lees meer over de plannen van wethouder Zwiers in BN DeStem van donderdag.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
    Geef uw mening

    Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

    Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen