Volledig scherm
Artist Impression © Newae

Wethouder Van Dorst: ‘Werk aan Hazeldonkse Zandweg in 2021 af’

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk hoopt begin 2021 klaar te zijn met de herinrichting van de Hazeldonkse Zandweg. Dat zei wethouder Jack van Dorst woensdagavond tijdens de informatieavond over de plannen voor de weg.

Quote

Jullie inbreng is belangrijk. Naast het veilig maken van de weg, is groot onderhoud plegen aan riolering noodzake­lijk

Jack van Dorst

De informatieavond herinrichting Hazeldonkse Zandweg lokte circa veertig belangstellenden naar het gemeentehuis.

Volgens wethouder Jack van Dorst heeft de gemeente de intentie om omwonenden in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken bij plannen om de entree via de Hazeldonkse Zandweg te verfraaien. ,,Jullie inbreng is belangrijk. Naast het veilig maken van de weg, is groot onderhoud plegen aan riolering noodzakelijk. We hopen dat het begin 2021 klaar is.”

Te weinig groen

Silvain van de Wiel, adviseur buitenruimtes bij Newae, gaf uitleg bij de voorlopige schetsen die getoond zijn. Op de planning staat onder andere het opwaarderen van het straatbeeld, herstelwerkzaamheden van de brug, afkoppelen van de hemelwaterleiding en betere afwatering. Nu is er te weinig groen, zijn er verschillende typen verharding en heeft de straat een gedateerde uitstraling. Het brede profiel van de straat biedt verschillende mogelijkheden, het versmallen van de rijbaan moet de verkeerssnelheid naar beneden brengen. 

Toch was er nog angst dat de straat nog meer als racebaan gebruikt wordt dan nu al het geval is. In de voorlopige tekeningen vervallen twaalf parkeerplaatsen, dat riep veel vragen op bij de bezoekers.

Quote

Er is niets concreets bekend of de overweg verdwijnt

Jack van Dorst

Prins Hendrikstraat

Hoewel het nog niet uitgewerkt is, hoort ook het aanpakken van de kruising met de Prins Hendrikstraat bij het project. Hierbij is de gemeente nog afhankelijk van de plannen van ProRail. ,,Er is niets concreets bekend of de overweg verdwijnt”, aldus Van Dorst. Die herinrichting biedt ook de mogelijkheid de doorstroming te verbeteren. De rondweg wordt nog weinig gebruikt, invoegen op de provinciale weg gaat lastig. Eind dit jaar volgt een tweede bijeenkomst.

Volledig scherm
Drukte op de kruising Hazeldonkse Zandweg-Prins Hendrikstraat in Zevenbergen. © Edmund Messerschmidt
  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.