Wethouder Schoneveld wil met VV Virtus over gewenste 'verklaring kunstgras'

Henk den Ridder

Zevenbergen

Wethouder Eef Schoneveld van de gemeente Moerdijk gaat een afspraak maken met voorzitter Rien van Venrooy van de voetbalvereniging Virtus.

Schoneveld begrijpt niet wat Van Venrooy van de gemeente wil als hij het heeft over een schriftelijke verklaring dat voetballen op kunstgras met rubbergranulaat niet schadelijk is voor de gezondheid.

Virtus was een van de eerste verenigingen die de kunstgrasvelden in de ban deed, toen de mogelijke effecten van de rubberen korreltjes op de gezondheid ter discussie kwamen te staan. De club wilde alle risico's voor de leden uitsluiten. 

Toen het RIVM na een uitgebreid onderzoek concludeerde dat er nauwelijks meetbare gevolgen voor de gezondheid zijn, eiste Virtus een verklaring van de gemeente Moerdijk. Die kwam niet en desondanks zijn de velden maandag weer in gebruik genomen.  

,,Ik ga een afspraak met de voorzitter van Virtus maken", zegt wethouder Schoneveld. Hij stelt dat de velden veilig zijn op basis van de kennis die nu beschikbaar is. ,,We weten niet wat er over dertig jaar speelt. De gemeente kan toch nooit garanties geven?"