Volledig scherm
Peter Numan van Stadsraad Zevenbergen presenteert de plannen voor behoud van buitenbad De Bosselaar. © Ine Cup

Werkgroepen presenteren zwembadplannen aan Moerdijkse raadsleden

ZEVENBERGEN - Klundert beet gisteravond het spits af bij de presentaties van de plannen aan de gemeenteraad tot behoud van zwembaden in de gemeente Moerdijk . ‘Start maandag meteen een tender (aanbesteding, red). Dat kost minder energie dan met alle vrijwilligers de baden open te houden’, luidde de conclusie van Melten Dekkers van de Klundertse werkgroep.

Zo’n zeventig toehoorders luisterden in de Moerdijkzaal van het Zevenbergse gemeentehuis naar de ideeën die werkgroepen in Klundert, Zevenbergen, Fijnaart en Willemstad de afgelopen maanden hebben ontwikkeld om ‘hun’ baden in stand te houden.

Alleen de werkgroepen van Willemstad en Fijnaart willen de zwembaden van de gemeente tegen een symbolisch bedrag overkopen en hadden daarvoor uitgebreide businessplannen ingediend. Klundert en Zevenbergen zien overname niet zitten. Zevenbergen wil de gemeente wel helpen om te bezuinigen door inzet van vrijwilligers en nieuwe exploitatiemogelijkheden onderzoeken, Klundert riep zoals gezegd de gemeente op om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe exploitant.

De gemeenteraad neemt op 9 juli een definitief besluit over de zwembaden.

Morgen meer in BN DeStem

Volledig scherm
Tussen de presentaties door was er gelegenheid tot het stellen van vragen © Ine Cup
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen