Volledig scherm
© Henk den Ridder

Werk aan Markbrug Zevenbergen zorgt voor stremming treinverkeer tussen Dordrecht en Roosendaal

ZEVENBERGEN - In de nacht van zaterdag op zondag wordt gestart met het terugplaatsen van een zogeheten hefcilinder in de Markbrug over de Mark in Zevenbergen.

De cilinder ging begin november op transport naar Friesland voor een grote onderhoudsbeurt. Hij komt weer terug als nieuw.

De hefcilinder is een hydraulisch onderdeel dat verborgen zit in de brug en ervoor zorgt dat de brug kan bewegen als een boot wil passeren. Na 35 jaar was de cilinder toe aan een grondige revisie.

Daarom is de cilinder helemaal uit elkaar gehaald en zijn alle onderdelen grondig gecontroleerd, gesmeerd en vervangen indien nodig. Deze werkzaamheden zijn bewust uitgevoerd in de wintermaanden buiten het vaarseizoen om. De cilinder is nu op weg naar Zevenbergen. Daar zal die komend weekend vanaf een ponton op zijn plek worden gehesen.

De werkzaamheden om de cilinder terug te plaatsen starten zaterdagnacht en duren tot en met maandagochtend 05.00 uur. Dit betekent dat op zondag 12 februari geen treinen rijden tussen Dordrecht en Roosendaal.

Als de cilinder in de brug zit, wordt die nog uitgebreid getest. Als dat allemaal goed verloopt, wordt de brug maandag 20 februari weer opengesteld voor de scheepvaart.

Volledig scherm
© Prorail