Volledig scherm
de Waterwijk in Fijnaart-West kom te liggen tussen de Westkreekweg en de Molenstraat achter multifunctioneel centrum De Parel. © Henk Den Ridder

Weg vrij voor Waterwijk Fijnaart

FIJNAART - Het is nu definitief:  Waterwijk Fijnaart komt er. Nog voor de zomer starten  de voorbereidingen van de bouw van deze nieuwe wijk met maximaal 120 woningen in Fijnaart-West. 

Er zijn geen bezwaren ingediend bij de Raad van State en daarmee is het bestemmingsplan Fijnaart-West onherroepelijk.

Quote

Het is tijd voor de eerste uitbrei­dingslo­ca­tie in Fijnaart sinds de jaren ’80

Désirée Brummans , Wethouder gemeente Moerdijk

De woningen komen te liggen in het gebied tussen de Westkreekweg en de Molenstraat achter multifunctioneel centrum De Parel.

Voor wethouder Désirée Brummans gaat een lang gekoesterde wens in vervulling:  ,,Nadat we de afgelopen jaren diverse inbreidingslocaties in Fijnaart hebben ontwikkeld, is het nu tijd voor de eerste uitbreidingslocatie sinds de jaren tachtig.”

Explosieven?

Eerst gaat een gespecialiseerd bedrijf onderzoeken of er nog niet gesprongen explosieven in het gebied aanwezig zijn. Tegelijkertijd is de gemeente bezig met het voorbereiden van de informatievoorziening over de bouwmogelijkheden en kaveluitgifte van de nieuwe wijk. 

Prominente rol voor water

Deze krijgt de naam Waterwijk omdat er een prominente rol is weggelegd voor water en waterberging. Dat laatste dient een doel: vermindering van de wateroverlast die Fijnaart al jaren parten speelt.

Het ligt in de planning om voor én na de zomervakantie informatieavonden te houden. Belangstellenden krijgen dan meer informatie over de opzet van de wijk, de bouwmogelijkheden en de wijze waarop een kavel kan worden verkregen. In het najaar opent de formele inschrijving en vindt de eerste kaveluitgifte avond plaats.

Twee bijzonderheden

Volgens wethouder Brummans zijn er twee bijzonderheden aan de kaveluitgifte. ,,Ten eerste: mensen kunnen zelf de omvang van hun eigen kavel bepalen. Ten tweede: particulieren kunnen zich individueel of als groep inschrijven."

,,Dat laatste doe je als je een woning wilt bouwen waarbij je - zeg maar - aan een ander vast komt te zitten; denk aan twee-onder-één-kapwoningen of  rijwoningen. Het is ook mogelijk om de garantie te krijgen dat je als buren naast elkaar kunt wonen. Ik ben heel blij dat ook starters zo hun eigen woonwensen kunnen realiseren.”

Vrijstaand meest populair

De gemeente Moerdijk heeft eerder een digitale enquête gehouden waarmee de interesse voor bouwkavels is gemeten. Met 63 procent zijn vrijstaande woningen het meest populair, gevolgd door 20 procent die het liefst in een twee-onder-één-kap wil wonen. 

 Mocht blijken dat er na de uitgifteavond nog kavelruimte overblijft, dan heeft de gemeente de mogelijkheid om deze kavels ook aan te bieden aan projectontwikkelaars of ontwikkelende bouwers.