Volledig scherm
© Thinkstock

Weerstand tegen windmolens Klundert: gemeente wil eerst meer overleg met inwoners

KLUNDERT - Het windpark van Nuon bij Klundert roept zo veel weerstand op, dat het college van burgemeester en wethouder meer tijd wil voor overleg met inwoners. "Blijkbaar zijn we er onvoldoende in geslaagd duidelijk te maken wat er precies komt en wat de molens opleveren", zegt wethouder Jaap Kamp.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om niet komende maand een besluit te nemen over de molens, maar pas in januari.

De extra tijd wil het college benutten om het draagvlak onder de bevolking te peilen. "We gaan daar samen met de stadstafel en Nuon een enquête voor maken."

Nuon wil zeven molens met een hoogte van 186 meter plaatsen aan westkant van industrieterrein Moerdijk. De dichtstbijzijnde komt op een kilometer afstand van Klundert. Het stadje is fel gekant tegen het plan. Er zijn meer dan 230 bezwaren ingediend.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.