Volledig scherm
Van Epscheuten en Van Gummigalgen als rode draad. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Weer veel bont gemaauw in Zeuvebultelaand

ZEVENBERGEN - Zang, dans, tonpraten, toneel en zelfs een film. Vier voorstellingen lang genoten honderden carnavalsliefhebbers van een afwisselende show, die met de titel Super-mart vooruit liep op de komst van de vierde supermarkt naar de kern Zevenbergen

Wel moet de organiserende Stichting Carnaval Zevenbergen zich afvragen of een vier uur durende show niet wat aan de lange kant is. Omdat het tempo bij sommige deelnemers erg laag is, was het een lange zit.

Steeds waardevoller worden de bijdragen van balletschool Tamara Heeren. De aankleding is zeer professioneel en het enthousiasme straalt af op het publiek. Als rode draad traden weer op Van Epscheuten (Eddy Spitters) en Van Gummigalgen (Michel van Opstal). Vanuit hun nagebouwd Primera-winkeltje kondigden zij de acts aan en haakten ze in op de actualiteit.

De 'Super-mart'. Bij binnenkomst kwam het publiek langs de kassa van de JADA-supermarkt, waar kassabonnetjes als entreebewijzen werden uitgereikt.

De hele avond liepen Trieske en Truuske als verveelde winkelmeisjes rond. Alle lof voor de nieuwkomers Petra Hoving uit Zevenbergschen Hoek en Judith Hoefnagels uit Standdaarbuiten. De eerste speelde de nieuwe wijnconsulente van slijter Nelis. Ze nam haar werk iets te serieus waardoor ze aan het einde van haar act meesterlijk dronken was. Hoefnagels was sterke Bep Steunkous. Een vaste waarde is Piet Nagtzaam als Nolleke van 't Sas. Hij had het niet over de nieuwe super maar over de talloze kruideniers die vroeger in Zevenbergen zaten.

Voor veel mensen een feest van herkenning en dat is al jaren een sterke troef van Piet Nagtzaam. En zo heeft iedere speler zijn eigen troef. Zo hoeft Tommy de Rooy geen rol aan te nemen. Hij is gewoon zichzelf als hij als mauwende Tommeke in het tonneke staat. Tommeke kwam alleen maar langs om te vertellen dat hij geen tijd had om mee te doen. Het kostte hem ruim een kwartier.

Zang was er onder meer van La Misère, dat over het noodzakelijke nieuwe parkoers van de profronde zong. Daarbij gesteund door Mart Smeets (Cees Jaspers) en Tom Dumoulin (Jack van Hulten). Zeer sterk waren de Praotende Manne die in een film de dagelijkse problemen van bewoners van De Westhoek en van De Zeven Schakels toonden.

De film sloot naadloos aan op hun opkomst op het podium. De broodnodige vaart kwam pas echt in de show met Twan van Oers die als Koert de Kapper de ene na de andere snelle grap vertelde.

alles wat van een avondje

variété mag worden verwacht.

Volledig scherm
Zang was er van smartlappenoor La Misère. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs