Volledig scherm
Gras groeit hier niet, maar geen haan die kraait om kunstgras.

'We willen heel Fijnaart bij de acties voor 3FM Serious Request betrekken'

FIJNAART - "We voelen ons geroepen om als één man achter Serious Request te staan, zeker nu het Glazen Huis in Breda en dus zo dichtbij staat", zegt Jelle Rijnberg uit Fijnaart. Samen met zes plaatsgenoten zet hij een reeks acties op touw om geld in te zamelen voor het goede doel van dit jaar, het genezen en bestrijden van longontsteking in derdewereldlanden.

"We willen er heel het dorp bij betrekken." Op de rol staan onder meer een kerstkaartenactie en een veiling waarbij in een ruil voor een gift aan het goede doel een tegenprestatie wordt gedaan, bijvoorbeeld het verzorgen van een workshop of het verrichten van een klusje. "Ook de basisscholen hebben we benaderd. Zij gaan in december acties en activiteiten organiseren."

Op zaterdagen wordt al zelfgebakken cake verkocht bij voetbalvereniging Fendert. In de pen zitten verder activiteiten op een kerstmarkt in de Voorstraat op 9 december.

De actie wordt afgesloten met een evenement in De Graanbeurs op zondag 18 december. "We zijn nog met de invulling bezig", aldus Rijnberg, die zegt dat de werkgroep al toezeggingen voor verschillende donaties op zak heeft.

"De teller staat op 1.300 euro."

Volledig scherm