Volledig scherm
PREMIUM
De Willemsvaarder uit Willemstad, met de ploeg: Willemsvaarders. kwam als eerste over de Finish. Foto: Joris Knapen | Pix4Profs

Waterweekend Willemstad wil groeien na geslaagde terugkeer

WILLEMSTAD - Een beetje verwarrend is het wel; een water'weekend' dat maar één dag duurt. Maar de organisatie hoopt na de eerste editie sinds 8 jaar, binnen een paar jaar weer naar twee of meer dagen te groeien.

Het Waterweekend was zaterdag voor het eerst sinds 2010 weer terug in de haven van het vestingstadje. Sander Nolen, samen met Wouter de Boer drijvende kracht achter de terugkeer, spreekt van een geslaagde dag. ,,Qua weer zijn we door het oog van de naald gekropen, begreep ik van de maritiem onderlegde mensen hier'', grijnst hij. De grauwe luchten leveren immers geen neerslag op en de temperatuur is goed. ,,Er kwam blijkbaar een regenfront deze kant op, maar de wind is net op tijd precies goed gedraaid.''

 1. Geen drank maar drugs bij Bakkerij Rolt Deur: ‘Jeugd moet weer eerlijk geld verdienen’
  PREMIUM

  Geen drank maar drugs bij Bakkerij Rolt Deur: ‘Jeugd moet weer eerlijk geld verdienen’

  ZEVENBERGEN - ,,Aanpak van drugscriminaliteit begint thuis", dat zei chef recherche Zeeland-West-Brabant Rienk de Groot zondag tijdens de maandelijkse talkshow Bakkerij Rolt Deur in café de Bakkerij in Zevenbergen. Hij was een van de gasten die uitgenodigd was om over drugscriminaliteit in de regio te praten. Naast hem namen burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk, hoogleraar Pieter Tops en wietdokter Wernard Bruining plaats.
 2. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

  Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

  ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen