Een artist's impression van de nieuwbouw van Frigo Breda aan de Middenweg op Moerdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een artist's impression van de nieuwbouw van Frigo Breda aan de Middenweg op Moerdijk. © afbeelding Frigo Breda

Water van zeehaven in Moerdijk lonkt voor Frigo Breda

MOERDIJK/BREDA - Frigo Breda, gespecialiseerd in de opslag en transport van diepgevroren en gekoelde levensmiddelen, breidt uit naar haven- en industrieterrein Moerdijk. De onderneming vestigt er medio dit jaar een groot koel- en vrieshuis en het hoofdkantoor.

 1. Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenennota toch nog een West-Brabants tintje
  PREMIUM

  Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenen­no­ta toch nog een West-Bra­bants tintje

  BREDA - Hé, daar duikt het Amphia Ziekenhuis op in de Miljoenennota. Het Bredase ziekenhuis mag met negen andere medische instellingen 10,6 miljoen euro verdelen om een ‘zorgnetwerk’ op te zetten. Met zijn allen moeten ze een middel vinden om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor antibiotica. Zo staat het in de begroting voor 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport.
 2. Van uitstel kwam geen afstel in Fijnaart: alsnog communie ondanks corona

  Van uitstel kwam geen afstel in Fijnaart: alsnog communie ondanks corona

  FIJNAART - Dit weekend zijn er in de Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart drie diensten waarin kinderen uit Moerdijk hun eerste communie krijgen. Eigenlijk zou dat afgelopen april zijn geweest. Het gaat om acht kinderen, van wie er vrijdagavond drie in de kerk waren. Hun ouders legden de laatste hand aan de versiering van het gebedshuis. Het is een van de weinige parochies van bisdom Breda, dat de meeste communies naar volgend jaar doorschoof. De reden is duideljk: corona.