Een artist's impression van de nieuwbouw van Frigo Breda aan de Middenweg op Moerdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een artist's impression van de nieuwbouw van Frigo Breda aan de Middenweg op Moerdijk. © afbeelding Frigo Breda

Water van zeehaven in Moerdijk lonkt voor Frigo Breda

MOERDIJK/BREDA - Frigo Breda, gespecialiseerd in de opslag en transport van diepgevroren en gekoelde levensmiddelen, breidt uit naar haven- en industrieterrein Moerdijk. De onderneming vestigt er medio dit jaar een groot koel- en vrieshuis en het hoofdkantoor.

Quote

We krijgen de beschik­king over een grote op- en overslagca­pa­ci­teit aan het water en over een korte verbinding met de grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen

Reinier van Elderen, directeur Frigo Breda

Het is vooral de locatie pal aan het water dat Frigo Breda, waar iets meer dan honderd mensen werken, naar de Middenweg lokt. Het perceel met een oppervlakte van 5,8 hectare heeft een eigen kade van 300 meter. ,,We krijgen de beschikking over een grote op- en overslagcapaciteit aan het water en over een korte verbinding met de grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast ligt er een railverbinding waarmee we goederen vanuit heel Europa kunnen aanvoeren en via onder andere het water naar hun eindbestemming kunnen brengen”, zegt directeur Reinier van Elderen.

  1. Enorme kaalslag dreigt in evenementenland: ‘De helft verliest zijn baan door corona’
    PREMIUM

    Enorme kaalslag dreigt in evenemen­ten­land: ‘De helft verliest zijn baan door corona’

    BREDA - Het faillissement van de Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is nog maar het begin van een enorme kaalslag in de evenementensector. Liefst de helft van de werknemers in de branche zal zijn baan verliezen als gevolg van de coronacrisis. En meer dan de helft van de te verwachten omzet gaat in rook op. Dat becijfert EventPlatform, de vereniging van evenementenorganisaties in Nederland.