Volledig scherm
PREMIUM
Moerdijk. Archieffoto © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Wat vinden inwoners van onderhoud buurt? Hier staat Moerdijk!

MOERDIJK - Inwoners van de gemeente Moerdijk zijn wat minder tevreden over het onderhoud van hun woonomgeving. Ook zouden ze graag wat meer betrokken worden bij de aanpak van leefbaarheid en steun krijgen voor buurtinitiatieven. 

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Waar staat Moerdijk',  waaraan 674 van de 2400 aangeschreven inwoners (28%) deelnamen. In dat onderzoek worden vragen gesteld over zaken als gemeentelijke dienstverlening, onderhoud, communicatie en leefbaarheid en worden resultaten vergeleken met antwoorden die in andere gemeenten gegeven werden. Ook wordt gekeken hoe er twee jaar geleden in Moerdijk over dezelfde onderwerpen werd geoordeeld.

 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.