'Wat deed Moerdijk met Klijnsma-gelden?'

KLUNDERT - Wat heeft het Moerdijkse college van B en W gedaan met de zogeheten Klijnsma-gelden, die het vorige kabinet beschikbaar stelde voor kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven?

Dat is de kern van de brief die Pauline Joosten van de fractie Moerdijk Lokaal heeft geschreven aan B en W.

In het vorige kabinet stelde staatssecretaris Jellejetta Klijnsma (PvdA) 100 miljoen euro voor 400.000 kinderen uit arme gezinnen. Het kabinet sluisde de centen naar de gemeenten met de afspraak dat gezinnen in natura zouden worden geholpen. Dus geen geld, maar goederen.

Nieuwsuur

Volgens het actualiteitenprogramma Nieuwsuur is veel Klijnsma-geld niet bij deze kinderen terecht gekomen. Sommige gemeenten hebben het zelfs aan andere doelen uitgegeven. Moerdijk Lokaal: 'Het geld verdwijnt met regelmaat in een collectieve pot of erger, er worden lantaarnpalen van gerepareerd. Om maar een voorbeeld te noemen.'

 Dus vraagt Pauline Joosten wat er in Moerdijk met het geld is gebeurd. Uit de brief: 'Het zou schokkend zijn om te moeten concluderen dat ook in Moerdijk deze gelden niet op de juiste plaats terecht komen en daar gaan we dan ook níet vanuit.' De vraag van de fractie is dus wat er wèl met het geld is gedaan. 

Binnenkort antwoordt het college van B en W. 

Volledig scherm
Raadslid Pauline Joosten van Moerdijk Lokaal. © Gemeente Moerdijk
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement