Volledig scherm
Ondernemers in het centrum van Zevenbergen zeggen dat de blauwe parkeerzone hen dupeert, omdat het maximum van één uur gratis parkeren te krap is. © Rinie Boon

Wanneer je nou eindelijk een uur langer vrij kunt parkeren in Zevenbergen? In september, op z'n vroegst

ZEVENBERGEN - Pas op zijn vroegst in september is het mogelijk om maximaal twee uur gratis te parkeren in de blauwe zones in het centrum van Zevenbergen. 

,,De verwachting is dat het college van B&W volgende maand over het besluit beslist en de wijziging in die maand wordt doorgevoerd", zegt een woordvoerder van de gemeente. 

Sinds de invoering van deze zones, drie maanden geleden, is het maximum één uur. De verruiming van de parkeerduur is een tegemoetkoming aan de klachten van klanten, bewoners en ondernemers. 

Quote

Goed advies kost tijd. Wij zitten echt om die verruiming te springen

Pascal Scholten , Brilmode Rob Boon, Zuidhaven Zevenbergen

Het huidige maximum zou onder meer een blokkade zijn voor klanten om ergens te gaan eten of bijvoorbeeld een nieuwe bril aan te laten meten. ,,Wij zitten echt om die verruiming te springen",  zegt Pascal  Scholten van Brilmode Rob Boon aan de Zuidhaven. 

Verruiming is ook tijdelijk van aard

Ook de verruiming is tijdelijk van aard, waarschuwt de woordvoerder. ,,Als de haven er straks ligt, bekijken we opnieuw wat de optimale parkeerduur is.”

Volledig scherm
De nieuwe parkeersituatie in Zevenbergen sinds 9 april. In september komt er een lichte aanpassing. © Gemeente Moerdijk