De wachttijd bij de milieustraat in Klundert is opgelopen tot twee uur.
Volledig scherm
De wachttijd bij de milieustraat in Klundert is opgelopen tot twee uur. © Wijkagent Stefan Visser / @WA_HavMoerdijk

Wachttijd milieustraat Klundert loopt op tot twee uur, afval gedumpt bij poort industrieterrein

KLUNDERT - De wachttijd bij de milieustraat in Klundert is dinsdagochtend opgelopen tot twee uur. Dat levert gevaarlijke situaties op, meldt wijkagent Stefan Visser op Twitter.

De wijkagent roept op de medewerkers van de gemeente Moerdijk te respecteren en te waarderen. ,,Ze zijn er voor u”, zo zegt Visser. De wijkagent adviseert mensen thuis te blijven indien een bezoek aan de milieustraat niet per se nodig is. Die oproep werd eerder ook al door de Bossche Afvalstoffendienst gedaan.

Verder meldt de wijkagent dat iemand op de Langeweg in Klundert bij de poort van het industrieterrein afval had gedumpt. ,,Kennelijk wilde men niet wachten bij de milieustraat", zo meldt hij op Twitter. De politie onderzoekt de zaak. Volgens de agent zijn de boetes en opruimkosten hoog.

Door het mooie weer en de coronacrisis is er de laatste weken een extra grote toeloop naar de milieustraten. Afgelopen weekend was het dusdanig druk bij de milieustraten in West-Brabant dat in sommige plaatsen mensen zelfs werden weggestuurd. Op andere plekken werden extra verkeersregelaars en beveiligers ingezet.