Om 8.00 uur vrijdagochtend, vlak voor de opening, was het druk voor de deur van de Aldi in Zevenbergen.
Volledig scherm
Om 8.00 uur vrijdagochtend, vlak voor de opening, was het druk voor de deur van de Aldi in Zevenbergen. © Rense Horstman

Waarom ik voortaan naar de Aldi in Zevenbergen ga...

COLUMNZEVENBERGEN - Noem mij een snob en ik zeg ‘guilty, guilty on all counts’. Voor boodschappen ga ik niet naar de Action, niet naar de Aldi. Wel naar de Albert Heijn. 

Zit in de familie. Net als het spreekwoordelijke gat in de hand, en maak daar in mijn geval maar meteen meervoud van. 

Budget coach

Steeds vaker zit me dat toch niet lekker. Daarom krijg ik binnenkort bezoek van een budget coach. Natuurlijk niet zo maar een studentje dat in de avonduren wat bijklust, maar een dame met een juridische opleiding die voor mij helemaal uit Apeldoorn naar Zevenbergen moet komen. 

Kost ook wat, natuurlijk. Haar honorarium verdient zichzelf echter dubbel en dwars terug, heb ik mezelf goed wijs gemaakt. 

Alleen domme mensen

Toen ik dit zo voor de vuist weg vertelde aan J., terwijl ze Mientjes klitten aan het wegscheren was in haar trimsalon aan de Achterdijk, begon ze  besmuikt te lachen. 

,,Maar Annelies", zei ze, ,,alleen domme mensen komen toch niet uit met hun geld? Het is toch een kwestie van optellen en aftrekken?”

Kleding vaker dan een keer of 3 dragen

Ik stotterde iets flauws terug, zo van dat rekenen niet mijn sterkste kant is,  maar ze heeft natuurlijk het grootste gelijk van het heelal. Ik moet gewoon de tering naar de nering zetten. 

Kleding vaker dan een keer of drie dragen, espresso-cupjes van een B-merk in plaats van Nespresso kopen, en boodschappen doen bij de Aldi.

Laat de Aldi nou net verbouwd zijn

En laat de Aldi in Zevenbergen nou net helemaal verbouwd zijn! Ik moest er gisterochtend toch zijn voor mijn werk, dus heb ik voorzichtig een kijkje genomen. Weg deprimerende kleuren, weg sombere gangen. Continu vers brood, ook een winstpunt. 

20 eurocent voor een croissant

En dan de prijzen... 20 cent voor een croissant! Drie keer zo voordelig als bij de grootgrutter waarvan ik de naam niet eens meer wil noemen. 

Nee, wat de boodschappen betreft zal ik daar zeker mijn voordeel gaan halen. Dat is alvast het eerste positieve nieuws dat ik mijn budget coach kan melden. 

Ik ga nog uitkijken naar de komst van die andere goedkope supermarkt, Dirk,  in Zevenbergen... Bezuinigen wordt misschien nog een hobby!  

Rijp voor de psychiater

ZEVENBERGEN, COLUMN FOTO ANNELIES VLAANDEREN. Foto Jan Stads / Pix4Profs
Volledig scherm
ZEVENBERGEN, COLUMN FOTO ANNELIES VLAANDEREN. Foto Jan Stads / Pix4Profs © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Mijn man kent mij beter. Hij schudt zijn hoofd. ,,Gaat niet gebeuren.En áls het gebeurt, ben jij rijp voor de psychiater.”  Hij heeft een punt. Dit schiet niet op. Wie moet de psychiater dan betalen?