Volledig scherm
© Thinkstock

Waar komt de tweede truckparking in gemeente Moerdijk?

ZEVENBERGEN - De zoektocht naar een geschikte locatie voor een tweede truckparking in de gemeente Moerdijk is begonnen. 

Zoals bekend ligt er al een plan voor een truckparking van tweehonderd plaatsen bij Kanters aan de A16 in Moerdijk, inclusief de aanleg van een ‘food court'. 

Omdat de gemeente Moerdijk de opgave heeft om driehonderd legale parkeerplaatsen te creëren, is een projectgroep bezig met een zoektocht naar nog een tweede locatie. Zodra die voltooid is, eind van dit jaar, kan met de aanleg van de parkeervoorzieningen worden begonnen. 

Twee gebieden

Dinsdagavond kreeg een aantal leden van de commissie fysieke infrastructuur al twee potentiële gebieden voor locaties voorgelegd, het ene vlakbij de dorpen Moerdijk en Zevenbergschen Hoek en het andere dichterbij het nog aan te leggen Logistiek Park Moerdijk. 

De eerste mogelijkheid werd door iedereen bekritiseerd, 'vanwege de problematiek van het dorp Moerdijk en vanwege de aanwezigheid van de agrarische sector'. 

Quote

Wij hebben al tot twee keer toe een motie ingediend om daar een parkeer­plaats aan te leggen

Jan Oskam, Burgerlid ChristenUnie Moerdijk

Met name Jan Oskam, burgerlid van de ChristenUnie, pleitte voor een derde mogelijkheid: het industrieterrein. ,,Wij hebben al tot twee keer toe - zeker tien tot vijftien jaar geleden - een motie ingediend om daar een parkeerplaats aan te leggen, omdat wij deze problematiek toen al aan zagen komen."

,,Misschien dat daar een truck parking kan komen die wellicht niet zo groot is en niet alle goede voorzieningen heeft, maar in elk geval een die de mogelijkheid biedt voor stalling van de wagens.”

Quote

En nu zegt u doodleuk: ‘Als die mensen hun truck maar kunnen stallen'. Nou, die kunnen ze overal stallen

Wim de Pijper, Fractievoorzitter BBM

Een onrealistisch voorstel, interrumpeerde Wim de Pijper, fractievoorzitter van Burger Belangen Moerdijk (BBM). ,,We gaan nu juist parkeerplaatsen maken met sanitaire voorzieningen, en nu zegt u doodleuk: als die mensen hun truck maar kunnen stallen. Nou, die kunnen ze overal stallen.”

,,Bovendien: de poorten van het havenschap gaan om 12 uur 's nachts en in het weekend dicht. Dan kunnen ze er niet meer op of af. Dat gaat gewoon niet.”

'Voor alle vragen zijn oplossingen’

Oskam wuifde het bezwaar weg: ,,Voor alle vragen zijn oplossingen. Er is al continu bewaking en er zijn méér mensen, bijvoorbeeld in ploegendiensten, die 's nachts het terrein op moeten.”

'We moeten breder kijken’

Oskams voorstel werd  echter niet op voorhand van tafel geveegd door wethouder Désirée Brummans. ,,Geen enkele locatie moet op voorhand uitgesloten worden”, zei ze. ,,We moeten breder kijken.”

De discussie zal worden vervolgd op een later tijdstip in een vergadering van de gemeenteraad.