Volledig scherm
© Thinkstock

VVD: 'Maak pas op de plaats met windpark bij Klundert'

KLUNDERT - Maak pas op de plaats met het windpark bij Klundert en neem de tijd om te werken aan een alternatief dat kan rekenen op meer draagvlak.

Die oproep doet coalitiepartij VVD.

De gemeenteraad besloot vorige maand een besluit over het geplande park met zeven windmolens op industrieterrein Moerdijk uit te stellen naar januari, om het college van B en W zo de tijd te geven voor nader overleg met groepen in Klundert. Stadsraad en stadstafel meldden deze week in een brief dat er sindsdien drie gesprekken zijn geweest, maar dat die in hun ogen weinig hebben opgeleverd. Er liggen nog steeds twee plannen op tafel waarvoor volgens deze bewonersorganen draagvlak ontbreekt.

In het ene geval worden de molens 186 meter hoog en komt er een park met zonnepanelen bij, waardoor inwoners van Klundert een aanmerkelijk lagere stroomrekening zouden krijgen. In het andere geval worden de molens 150 meter hoog, maar komt er geen park met zonnecellen. "De ingeslagen weg lijkt vooralsnog niet het beoogde resultaat op te leveren", meent VVD-raadslid Remco Heus. Neem daarom de tijd om een alternatief uit te werken waar meer mensen mee kunnen leven, luidt zijn oproep.