VV Virtus uit Zevenbergen heropent kunstgrasvelden nog niet

Henk den Ridder

Zevenbergen

Ondanks het positieve resultaat van het RIVM-onderzoek houdt de voetbalvereniging Virtus uit Zevenbergen de kunstgrasvelden dicht. Na de winterstop wordt opnieuw bekeken hoe de situatie is.

,,We willen een schriftelijke verklaring van de gemeente Moerdijk waar in staat dat kunstgras niet gevaarlijk is", zegt voorzitter Rien van Venrooij van derdeklasser Virtus.

Want wat de vereniging absoluut niet wil is dat zij achteraf aansprakelijk kan worden gesteld als spelen op kunstgras met rubbergranulaat toch gevaarlijk blijkt te zijn. Dit standpunt is de uitkomst van een ingelaste vergadering van het hoofdbestuur en het jeugdbestuur van de blauwwitten.

Bij Virtus trainen en spelen de jeugdleden massaal op kunstgras. Toen Zembla drie maanden geleden meldde dat er vermoedelijk gevaren aan voetballen op rubbergranulaatkorrels kleefden, deed Virtus nog niets. Pas toen professor Bob Löwenberg eind november meldde dat spelen op kunstgras 'experimenteren met gezonde mensen' is, ging het kunstgras op sportpark De Meeren op slot.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte deze week bekend dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is. De gevaarlijke stoffen in de korrels zitten als het ware opgesloten en komen vrijwel niet vrij. Het effect op de gezondheid is verwaarloosbaar, aldus het RIVM. ,,Toch willen wij een schriftelijke verklaring van de gemeente", zegt Van Venrooij.