Volledig scherm
De ruiten van twee bushokjes aan de Kristallaan gingen tijdens de jaarwisseling aan diggelen. © Henk den Ridder

Vuurwerk velt nieuwe bushokjes

ZEVENBERGEN - Twee spiksplinternieuwe bushokjes aan de Kristallaan in Zevenbergen hebben de jaarwisseling niet overleefd. De ruiten gingen aan diggelen, hoogstwaarschijnlijk  door vuurwerk. ,,We doen aangifte en gaan proberen de schade te verhalen op de daders'', zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

De hokjes aan weerszijden van de straat werden even voor Kerstmis geplaatst. ,,Na de kerstvakantie zou er nog asfalt worden aangelegd en zouden ze in gebruik worden genomen'', aldus de gemeentewoordvoerder.

De nieuwe hokjes zijn nodig door de gewijzigde route van buslijn 117 tussen Fijnaart en het NS-station in Zevenbergen die begin vorig jaar door vervoersbedrijf Arriva is ingevoerd. De bussen sluiten nu beter aan op lijn 103 naar Willemstad en de treinverbinding met Dordrecht. Vanwege de wijziging werden eerder zes tijdelijke bushokjes geplaatst aan de Westrand en de Kristallaan in Zevenbergen. De Moerdijkse gemeenteraad besloot  eind vorig jaar die te vervangen door permanente bushokjes.

Daarmee is 320.000 euro gemoeid. De helft wordt betaald door de provincie, die verantwoordelijk is voor het streekvervoer. De gemeente is volgens de woordvoerder nog aan het uitzoeken hoe groot de schadepost is van de vernieling.

Volledig scherm
De ruiten van twee bushokjes aan de Kristallaan gingen tijdens de jaarwisseling aan diggelen. © Henk den Ridder