Volledig scherm
© Ine Cup

Vriend Linda: ‘Ik had meteen het idee: dat wordt mijn vriendin’

ZEVENBERGEN – Bas van den Muijsenberg is ontroostbaar na de brute moord op zijn kersverse vriendin Linda van der Giesen, maandag bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.

“Ik was stapelverliefd op haar”, zegt van den Muijsenberg in gesprek met BN DeStem. Tot begin dit jaar, toen zijn relatie uit ging, woonde hij in Roosendaal.

Betrapt
Vier weken geleden verbrak Linda de relatie met de man waar de politie nu naar op zoek is. Dat gebeurde nadat Linda hem op de bank bij hen thuis betrapte met een andere vrouw.

Beveiliging
Op aanraden van de ex van de vermoedelijke dader sliep Bas bij Linda op de bank. Om haar te beveiligen. Van het een kwam het ander en al snel kregen ze een relatie, aldus Bas. “Het was allemaal nog heel kort, maar we waren al op zoek naar een woning. Drie maanden geleden ontmoette ik haar voor het eerst. Ik wist dat ze toen nog een vriend had, maar had toen al het idee: dat wordt mijn vriendin.”

Ziekenhuis
De afgelopen drie weken waren Bas en Linda tijdens hun vakantie constant samen. Tot maandag, toen Linda weer naar haar werk in het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk ging. Bas: “We hebben maandag diverse keren contact gehad, ook gebeld. Het laatste bericht kwam om 16.50 uur, waarin ze vroeg wat we zouden eten.”

Dreiging
Kort daarna, op de parkeerplaats van het ziekenhuis, wordt Linda onder vuur genomen. Tegen bekenden van de familie heeft de man eerder gedreigd haar om te brengen en ook zichzelf wat aan te doen.

Bas: "Ze was puur, begaan met mensen, werkte niet voor niets in de zorg. Maar ze was ook naïef en goedgelovig. Ik denk dat het nieuws nog niet echt ingedaald is, ik heb vannacht ook maar een uur geslapen."