Voetbal
Volledig scherm
Voetbal © pxhere

Voorzitter Zevenbergse voetbalclub Virtus stapt op: ‘Ik laat me niet voor alles uitmaken’

ZEVENBERGEN - Voorzitter Rien van Venrooij heeft mede naar aanleiding van een gebeurtenis afgelopen zondag - ‘met pijn in het Virtus-hart’ - besloten om zijn voorzitterschap neer te leggen. Dit is te lezen op de website van de Zevenbergse voetbalvereniging.

Wat er zondag precies gebeurd is, wil de opgestapte voorzitter niet kwijt. Maar iemand heeft hem uitgescholden, zoveel is duidelijk. 

Quote

Dit was niet de eerste keer

Rien van Venrooij, de voormalige voorzitter

Van Venrooij kwam zes jaar geleden bij Virtus toen het toenmalige bestuur het bijltje er bij neer had gelegd. Navraag bij de opstappend voorzitter leert dat afgelopen zondag aantijgingen naar hem als persoon bij hem de spreekwoordelijke druppel waren die zijn emmer liet overlopen. ,,Ik laat me niet voor alles uitmaken. Dit was niet de eerste keer. Daarom ben ik niet langer het eerste aanspreekpunt van Virtus en stop ik met het voorzitterschap. Wel blijf ik me inzetten voor de vereniging, zoals het maandelijks ophalen van oud papier en houdt het contact over onderhoud van het complex. Ik heb alle vertrouwen in dat het huidige bestuur tot een oplossing komt”.

‘Jongere mensen moeten opstaan’

Quote

We zullen zijn inzet en betrokken­heid missen

Hans Dietvorst, algemeen bestuurslid bij Virtus

Hans Dietvorst, algemeen bestuurslid van Virtus, meldt telefonisch dat hij en de overige bestuursleden het opstappen betreuren. ,,Bij het voorval is geen ander bestuurslid aanwezig geweest. Rien heeft zich als persoon aangevallen gevoeld. Enkele dagen na het incident hebben we nog met hem gesproken, maar hij blijft bij de keuze en die respecteren we. We zullen zijn inzet en betrokkenheid missen. Daarbij siert het hem dat hij zijn neventaken blijft doen. 21 Oktober is er een algemene Ledenvergadering. Ik vind dat jongere mensen op moeten staan om mee te gaan besturen”.