Volledig scherm
De Kasteeltuin in Zevenbergen.

Voor eind dit jaar parkeren op Kasteeltuin in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het duurt nog even voor er weer water door de haven stroomt, maar de gemeente Moerdijk is al volop bezig met de metamorfose van het centrum in Zevenebergen.

De aanleg van de Kasteeltuin vormt de eerste grote klus. "We staan aan het begin van een aantal jaren durend werk in het centrumgebied", aldus wethouder Jaap Kamp, die woensdag een kijkje kwam nemen bij de werkzaamheden in het gebied tussen de Neerhofstraat en de Bartholomeuskerk.

Op de plaats waar vroeger het Kasteel van Zevenbergen stond komen vijf woningen, een parkeerterrein met tweehonderd plaatsen en een tuin die straks als groene fiets- en wandelverbinding naar het opgeknapte stadshart van Zevenbergen moet dienen.

De vaart zit er goed in, zegt Kamp. De planning is dat er eind dit jaar al kan worden geparkeerd. Komend voorjaar moet de tuin in gebruik komen. Hierin komen enkele grote platanen te staan die elders voor het zogeheten Centrumplan moeten wijken.

Blikvanger van de Kasteeltuin wordt een zes meter hoge stalen kunstwerk, symbool voor de Lobbekenstoren van het in de achttiende eeuw afgebroken kasteel. In de tuin komen verder zes banieren die elk een stukje over de geschiedenis van het kasteel vertellen, zoals de Sint-Elisabethsvloed, een belegering en een brand.

p>Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.