Volledig scherm
Gastvrouw Ingrid van der Heijden en haar brigade geven de gasten een welkom gevoel bij Vista in Willemstad. foto Ramon Mangold/Pix4Profs

Vista uit Willemstad nieuwkomer in restaurantgids Gault&Millau 2017

ETTEN-LEUR - Restaurant Vista in Willemstad is de enige nieuwkomer uit West-Brabant en Tholen in de restaurantgids Gault&Millau 2017. De zaak, die begin dit jaar de deuren opende, krijgt 14 van de maximaal 20 punten in de nieuwe uitgave. De Zwaan in Etten-Leur en Mijn Keuken uit Wouw hebben weer 16 punten gekregen.

Ze behoren daarmee volgens de restaurantgids net als vorig jaar tot de culinaire 'top van Nederland'. De top wordt aangevoerd door Inter Scaldes in Kruiningen, die ook de nummer één is in de nieuwe gids van Lekker. Andere West-Brabantse toppers bij Gault&Millau zijn Wolfslaar (Breda), O&O (Sint Willebrord) en By Pascal (Oosterhout) met 15 punten, gevolgd door In de Oude Stempel (Steenbergen) en Zout en Citroen (Oosterhout) met 14 punten.

Vermeldingen
Andere regionale vermeldingen zijn 't Spuihuis (Bergen op Zoom), Het Oude Raadhuis - inmiddels omgedoopt tot Wereldz - (Halsteren), Da Maurizio (Scherpenisse) en Chocolat en Salon de Provence in Breda met 13 punten. Bistro Sharlot in Ulvenhout heeft er 12, Eetlokaal Klinkers (Oosterhout), Wijnbar Pinot (Breda) en Sistermans (Roosendaal) 1 minder.