Volledig scherm
Bij de leden van Przyjazn stond even niet het zingen centraal. Zij stortten zich op het verkopen van violen.

Violenmarkten deels geslaagd

KLUNDERT/ZEVENBERGEN - Het is ieder jaar weer een prachtig zicht, de duizenden viooltjes op de violenmarkt van het Oranje Comite op het Stadhuisplein van Klundert.

En ieder jaar is er een run op al dat moois.

Maar dit jaar ging het anders. De violen waren prachtig en echt niet duur. Een bak met 18 viooltjes voor € 6,00. Alleen de kopers bleven weg. "Het is zo koud dat de mensen binnen bij de kachel blijven" zegt Niels van der Berge, voorzitter van het Klunderts Oranje Comite. "Dat heeft als gevolg dat we er dit jaar helemaal niets aan hebben overgehouden en dat we nog met een groot aantal violen zitten. Wat er met de overgebleven viooltje gaat gebeuren weten we nog niet. Maar als iemand nog violen wil hebben kan hij een van de comitéleden aanspreken."

In Zevenbergen hield het gemengd koor Przyjazn ook een violenmarkt. "We hebben ondanks het slechte weer goed verkocht," zegt bestuurslid Dina Quinrijns.

Hoeveel de verkoop heeft opgebracht weten we nog niet." Het is de tweede keer dat het koor een violenmarkt hield. "Jammer dat we gelijk met Klundert zitten," vertelt Quinrijns, "dat was niet de bedoeling." Op 4 mei houdt het koor een geraniummarkt. Die is weer op het middenstuk van het Haventracee in Zevenbergen.